Vánoce jsou za rohem a s nimi přichází i první recept na cukroví ☺️ Kokos, bílá čokoláda a mléčná čokoláda - tohle kombo miluju! Tímto bych vám chtěla představit novej produkt od HappyPower se kterými spolupracuji. Vytvořili totiž veganskou mléčkou a bílou čokoládu, no a já vám říkám, to je prostě láska! Ta bílá bude moje smrt haha. Čokoládky seženete tady KLIK!
1 hrnek hladké mouky
1/2 hrnku strouhaného kokosu
1/3 hrnku cukru krystal
1/2 hrnku kešu
1/2 hrnku rostlinného másla
1 lžíce mletého lněného semínka + 2 lžíce vody
+ bílá a mléčná čokoláda HappyPower
Tak jdeme na to! Vždycky, když děláte něco, kde je zapotřebí lněný vajíčko, připravte si ho jako první, aby bylo ready, až ho budete potřebovat (musí se nechat aspoň 10 minut odstát). Jako další na nás čekají kešu oříšky. Můžete je nasekat nadrobno nebo je rozemlít na malé kousky. Nenechávejte je příliš velký, těsto se pak špatně válí. V míse si smíchejte suchý ingredience - mouku, cukr, kokos a kešu, vše pořádně promíchejte, a potom přidejte hotový lněný vajíčko a máslo. Pokud nemáte robot, doporučuju těsto dělat rukama. Důležitý je, aby se všechny ingredience krásně spojily. Těsto dejte odležet aspoň na hodinu do lednice. No a potom už to znáte ☺️ Moukou poprášit pracovní plochu, vyválet těsto, vykrajovat a šup s tím na plech. Cukroví pečte na 170°C asi 10 - 15 minut (podle tloušťky a velikosti, nezapomeňte ho hlídat). A potom na náš čeká ta nejsladší část - ČOKOLÁDA! Pokud máte k dispozici jen bílou nebo jen mléčnou, vůbec neva, můžete použít i jednu z nich. Ve vodní lázni si čokoládu pomalu rozpusťte, no a pak už je to vše jen na vás. Můžete zdobit, namáčet, polívat, fantazii se meze nekladou. Já jsem cukroví ozdobila bílou a mléčnou čokoládou a potom ho ještě malinko posypala strouhaným kokosem ❤️
Pokud budete recept zkoušet, nezapomeňte mě označit na Instagramu. Moc ráda koukám na vaše výtvory a mám radost, že zkoušíte něco novýho!