Vždycky jsem si lívance dělala podle oka, ale protože jste se mě pořád ptali na recept, všechno jsem si pořádně odzkoušela a vlastně jsem moc ráda, protože teď jsou pokaždý perfektní! Já jsem z nich moc nadšená, tak doufám, že vám budou taky chutnat. Snažila jsem se je udělat takový, jak si je pamatuju z USA ☺️
1 a 1/4 hrnku mouky
1/4 hrnku třtinového cukru
2 lžičky sody
1 hrnek sójového mléka (s jiným nejde vytvořit "podmáslí")
1 lžíce jablečného octa
1 lžička vanilkové pasty
3 lžíce rostlinného másla
+ toppingy
Takže, jak na to? Jako první si musíme vytvořit veganský podmáslí. To získáme jednoduše tím, že smícháme rostlinný mlíko s jablečným octem a počkáme než spolu zareagují a vytvoří "podmáslí". Mezitím si v míse smícháme mouku, cukr a sodu. Vše promícháme a rozpustíme si máslo. Přidáme všechny tekuté ingredience - naše "podmáslí", rozpuštěný máslo a vanilkovou pastu. Všechno mícháme dokud se nám ingredience krásně nespojí v hladký těsto. Na pánev si dáme trošku veganskýho másla a nastavíme na mírný plamen. Je důležitý nedělat lívance na silným ohni, protože se nám pořádně nepropečou. Přidáme tři lžíce těsta, smažíme dokud těsto na povrchu nebublá. Lívanec musí bejt krásně dozlatova. No a potom už jenom smažíme, smažíme, smažíme a papáme, papáme papáme ❤️
Pokud budete recept zkoušet, nezapomeňte mě označit na Instagramu. Moc ráda koukám na vaše výtvory a mám radost, že vám chutná!